четвртак, 14. јун 2012.

Kukasti krst u Atini

  Blizu metroa sam  i vidim mladica obrijane glave kako cepa predizborne plakate KPG i "Nezavisnih Grka''.Obucen je u crnu bluzu i crne pantalone.Na trideset metara odatle priprema se skup nacionalista ''Zlatne zore''.Tu je i prikladan dekor : ogromna traka sa njihovim simbolom,njihovom verziom svastike koja meni lici na rebus.Okolo paradiraju gotovo obrijanih glava mladici u crnom.Secam se reci njihovog vodje : ''..a onda ce doci mladici misicavi u crnim bluzama..''. I evo njih.U gradu koji ih nije tako brzo ocekivao.Ili mozda ih mi nismo ocekivali u ovom gradu na cijem asfaltu se preplicu nevidljivi koraci sada vec sasvim istrulih stopala drevnih filozofa i onih prvih,hriscanskih svetaca koji su dolazili u ovaj grad jer je on oduvek svetlom svoga duha privlacio ljude.
  Voz me odnosi u centar.Covek noseci kukasti krst na panou obecava ''sahranu'' svim partijama...
Pre nekoliko dana jedan od istaknutijih clanova momaka u crnom obecao je da ce samarati i u Skupstini.
  "Krv.Cast.Zlatna zora!'',je ono sto se cuje na video snimcima crnih bluza.
   Portparol,dobro gradjen,mlad,misicav isamarao je kandidatkinju KPG uzivo u jutarnjem programu.Cestitke obicnih gradjana pristizu u sve vecem broju na adresu crnih majica.
 Javljaju se mlade zene i koje voditeljima politickih emisija govore kako ''nikada pre nisu razmisljale o partijama i politici,ali da im se od kada su videle portparolov nastup na tv-eu tj.samaranje,taj isti portparol svidja...''. Pocele su i da se zaljubljuju u crni duks.

    Zatvaraju se prodavnice,radnike sve redje placaju,strajkove proglasavaju nezakonitim,a momci misicavi i u crnim bluzama zaista dolaze.U gradu koji mirise na cemprese,eukaliptuse,masline,tamjan i more prestao je da duva vetar.Kada ponovo zaduva,raspalice plamen,a ovde vatra ume da potraje.






Нема коментара:

Постави коментар