петак, 23. јануар 2015.

GRCKI PONEDELJAK KOJI DOLAZI PO SVE NAS

 GRCKI PONEDELJAK KOJI DOLAZI PO SVE NAS

  Da li si ikad razmisljao ti,da ti,sto citas ove redove - ti siromasan,nezaposlen,obespravljen,odbacen...ti,moj drug,sapatnik,saborac,sacovek,zasto si siromasan,nezaposlen,obespravljen?Zasto za tebe nema nigde mesta,zasto si peti tocak na kolima?
  Odgovor je jednostavan jer ''oni'',a ti znas vrlo dobro ko su ''oni'' tako hoce i tako im se moze!Ja ti pisem iz jedna zemlje koja se raspada po savovima,koja u ponedeljak koji nam dolazi moze prsnuti u paramparcad.Ukoliko se to ne desi tada,to je samo zato sto eksplozija,nadolazece razaranje ima kasno paljenje.
   Ako se pitas kakve veze ovo ima sa tobom,objasnicu ti druze,prijatelju,nepoznati brate- ''oni'' su karika koja povezuje tebe u zemlji Srbiji,i svim ostalim zemljama naseg,nekadasnjeg zajednickog sveta.''Oni'' koji ce u ponedeljak udariti tacku na mnoge stvari u ovoj zemlji peska,sunca i mora u kojoj kao i ti postoje mnogi gladni,siromasni,nikome potrebni koji kao i ti,sabarate i saborce koji me ne znas,nigde nemaju mesta.
  U ponedeljak 26.januara,ako te ne mrzi,ako nisi suvise umoran,satrven i gladan,ubijen i odbacen,satran i isfroclan problemima,pogledaj ponovo ove redove,a onda se seti Grcke.U njoj se odigrava poslednji cin jedne predstave koja je napisana upravo onako kako bi ''oni'' hteli, zbog svega onoga sto bi ''oni'' hteli.
  Nacisti iz poznatih,bogatih porodica- profesionalni politicari,tehnokrate skolovane na prestiznim fakultetima za takve strvine,strajkbreheri koji tuku strajkace i protestante,novinari placeni da plasiraju kandidate desnice i putane pevacice kako bi zabavljale gladne mase zatupljujucim refrenima o ''izgubljenim ljubavima'',gosn Aleksis C. koji je sa levog presao na desno zajedno kako bi se sreo sa sponzorima - brodovlasnicima ,mafijasima i inima....to je,dragi moj nepoznati brate, sastav ''onih'' koji brane postojeci sistem i paradiraju pred nasim ocima.Izmeni im imena,lica i ne moras bas mnogo,i eto ti istih tih gadova,ali u zemlji iz koje me citas.
  Znam da mozda nista neces uciniti procitavi ove redove,ali u ponedeljak koji dolazi- zamisli se,barem malo...!!!
  Jer to je ponedeljak koji dolazi po sve nas!!!!


Sanja Vojnovic
23.januara 2015...

1 коментар:

  1. Βρέχει στη φτωχογειτονιά-Γ.Μπιθικώτσης

    https://www.youtube.com/watch?v=szkTm4-GLfE

    ОдговориИзбриши